Kein Inhalt

FAQ

FRAGEN & ANTWORTEN

Wie können wir Dir weiterhelfen? Suche in unseren häufig gestellten Fragen oder kontaktiere uns, wenn Du keine passende Antwort findest.

Support: info@botanicly.com
oder über unser Kontaktformular

Meine Pflanze

Jede Pflanzenart braucht unterschiedliche Zuwendung. Auf unserer Webseite stehen auf den jeweiligen Produktseiten größtenteils Pflegetipps dabei. Solltest Du jedoch noch zweifeln oder Fragen haben, kannst Du uns jederzeit persönlich kontaktieren unter info@botanicly.com. Oder schau einfach auf unserem Blog vorbei.

Dies ist von Pflanze zu Pflanze unterschiedlich. Einige Zimmerpflanzen werden mit Übertopf geliefert, andere wiederum nicht. Du musst nur Deine gewünschte Option, falls vorhanden, auf der Seite der Pflanze auswählen. Der Preis wird automatisch aktualisiert.

Jede Pflanze ist einzigartig, deshalb können leichte Abweichungen in Größe und Form möglich sein.

Ja! Wir arbeiten ausschließlich mit ausgewählten Gärtnereien und Züchtern zusammen, die qualitativ hochwertige Pflanzen anbieten und auf ihren CO² Fußabdruck achten. Erfahre mehr über unsere Mission hier.

Er kunnen meerdere situaties zijn waardoor het blad bruin kleurt. Bruine bladranden kunnen ontstaan door teveel water, droge (radiator) lucht of een te warme omgeving of koude tocht. Bruine bladpunten kan te maken hebben met te weinig licht, teveel kalk in het water of een te lage luchtvochtigheid. Ook is dit bij bijvoorbeeld Alocasia’s en Calathea’s erg normaal, aangezien zij vocht transpireren aan de bladpunten.

Als de plant plotseling al zijn blad verliest is dat niet direct reden tot paniek maar moet er wel meteen ingegrepen worden. Het kan namelijk al gebeuren nadat de plant is overgepot in een sierpot en moet wennen aan de nieuwe situatie. Wat nog meer kan leiden tot plotseling bladverlies is een groot verschil in temperatuur, zeer koude tocht of ineens teveel licht.

Als je net een nieuwe plant hebt gekocht kan het heel goed voorkomen dat je plant zijn blad laat vallen. Jouw nieuwe plant wordt namelijk uit zijn vertrouwde omgeving gehaald en moet wennen aan zijn nieuwe omgeving. Op de plaats waar jij de plant gaat neerzetten kan er misschien net even wat meer of minder licht zijn. Ook het overpotten van de plant in een sierpot kan voor de plant best wel een schok zijn. Kortom gun je plant de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving.

Echt donkere vlekken of plekken hebben meestal te maken dat de watergift teveel is geweest. Vaak is dit een teken dat de wortels beschadigd zijn, haal de plant uit zijn pot en check de wortels goed. Zijn ze snotterig of juist draderig? Hè, balen! Dan heb jij te maken met wortelrot. In dit geval raden we je aan om de plant te stekken zodat de plant verse wortels kan maken. Een dode wortel wordt namelijk nooit meer gezond. Zijn de wortels nog gezond dan kunnen zwarte plekken ook duiden op visite van een beestje of schimmel maar het kan ook flinke schade zijn van tocht/kouschade.

Het opkrullen van het blad heeft meestal te maken met een tekort aan water. Ook het tegenovergestelde kan de oorzaak zijn dat er teveel water is gegeven. Als geen van deze twee gevallen het kan zijn dan kun je ook nagaan of de plant last heeft van kou/tocht of de luchtvochtigheid.

Als het blad verkleurt en een doffere kleur krijgt dan de andere (gezonde) bladeren is er meestal sprake van te veel licht. We adviseren om het blad ook goed te inspecteren om te bekijken of het niet is geïnfecteerd. Vaak is de boosdoener dan spint of trips.

Het is een natuurlijk proces dat bladeren geel worden en dat betekent niet gelijk dat de plant een ziekte heeft of het niet meer zal redden. De onderste bladeren zijn vaak ook de oudste bladeren dus die sterven van nature af. Als alleen specifiek de onderste bladeren geel worden kan dit te maken hebben met een teveel aan water wat de plant eenmaal of meerdere keren heeft gehad. Ook tocht kan de oorzaak zijn.

Bladluis: Yikes! Heb jij de laatste tijd last van kleine, ronde beestjes op het blad of de stam van jouw plant? Dan heb je waarschijnlijk last van bladluis.

Spint: Getsie! Spint zijn minuscule mijten die sap uit je plant zuigen en fijne draden spinnen. Ze zijn vaak moeilijk te herkennen maar wel een veel voorkomend beestje onder plantenouders

Trips: Oh no! Denk jij trips te hebben? Tripsen zijn kleine, vliegende beestjes die je eigenlijk zo snel mogelijk van je plant wil verbannen. Ze planten zich namelijk voort als een idioot en zijn lastig weg te krijgen.

Rouwvliegjes: lew! Heb jij de laatste tijd last van vliegjes in en rondom jouw plant en vraag je je af wat dit voor beestjes zijn? Jij hebt helaas te maken met rouwvliegjes. Een veel voorkomend beestje onder plantenouders

Zonning: Staat een plant voor een raam op het zuiden, dan wordt deze plant een lange tijd blootgesteld aan direct zonlicht. Niet alle planten kunnen hier tegen. Vooral planten uit de woestijn kunnen dit wel hebben, zoals vetplanten en cactussen. Daarnaast kunnen strelzia’s en bananenplanten ook goed tegen een zonnige standplaats. Maar pas goed op, in de zomer wanneer de dagen lang zijn kan het soms toch té zonnig zijn.

Halfschaduw: Het overgrote deel van de planten staat het liefst op een plek met halfschaduw. Op deze plek krijgt een plant zo nu en dan direct zonlicht of veel indirect zonlicht. Halfschaduw kun je beschouwen als een plek wat verder van het raam, zo’n 3-5 meter van het raam of juist planten die naast het raam staan. Bijna alle zullen een plek op de halfschaduw een prima plek vinden.

Schaduw: Aangezien planten van nature licht nodig hebben om te overleven, zijn er maar weinig planten die het echt naar hun zin hebben op een schaduwplek. Over het algemeen zijn palmen en cactussen het makkelijkst in onderhoud, omdat ze in allerlei situaties kunnen leven en vaak heel weinig water nodig hebben. Een kamer zonder ramen, zoals een badkamer, is echter geen geschikte plek voor planten. Ze zullen zich een tijdje sterk houden, maar na verloop van tijd zullen ze een langzame dood sterven door gebrek aan zonlicht.

Het is aan te raden om na enige tijd jouw plant te verblijden met wat verse aarde en een grotere pot. Zie jij wortels aan de onderkant van de pot uitsteken of droogt jouw plant de laatste tijd opeens heel snel uit? Dan is het wellicht tijd voor een grotere pot. Maar pas op: zet je plant vooral niet te snel, te groot neer. Het is aan te raden om jouw plant in het groeiseizoen te verpotten: tussen maart en september. In deze periode groeit de plant door de warmere temperatuur en lichtintensiteit. Mocht je dan wat wortels beschadigen dan kan de plant dit snel herstellen. 

Bij wortelstekken scheur je als het ware de wortelkluit van de plant in meerdere delen. Op deze manier krijg je meerdere verschillende planten die vanuit daar weer groter kunnen groeien. Elke plant kun je wortelstekken, maar bij calathea’s is dit bijvoorbeeld de enige manier om deze plant te stekken. Pas wel goed op, dit is een erg secuur werkje, je wilt namelijk niet te veel wortels beschadigen. Anders kan de plant door de stress het loodje leggen. 

Stekken door middel van stengel is een makkelijk en leuk klusje. Pak een schoon, gedesinfecteerd mesje of schaar. Knip een stukje stengel (vaak met luchtwortel) van de moederplant en zet het stekje zo hup in een glaasje water of potje aarde. De Monstera, Philodendron en Epipremnum zijn de ideale kandidaat om op deze manier te stekken. 

Van sommige kamerplanten kunnen ook bladstekken gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de Peperomia en Sansevieria. Snijd met een scherp, gedesinfecteerd mesje een stuk blad in delen van 3-5 cm. Laat de wond een aantal uur drogen en steek in verse potgrond. 

Airlayering is een proces dat de plant dwingt luchtwortels te laten groeien voordat je daadwerkelijk de plant gaat stekken. Op die manier is het stekje meteen klaar om geplant te worden in plaats van weken of maanden te wachten totdat het stekje wortels heeft. Om een luchtwortel maak je een bolletje van vochtig sphagnum mos wat je vastmaakt met plastic folie en touw, zorg dat er nog wel een gaatje is aan de bovenkant zodat je het nog wel vochtig kan houden met een plantenspuit. Is de luchtwortel gaan wortelen? Tof! Dan kun je de plant onder de wortel afsnijden met een schoon mes en in een nieuw potje stoppen.  

Het is ook mogelijk om een nieuwe plant te laten groeien uit een stukje stam. Voor de gevorderde stekker onder ons is dit een leuke uitdaging, een wetstick is namelijk erg gevoelig voor rot.  Snijd met een schoon mesje een stukje stam met node en luchtwortel af. Laat de wond enkele uren indrogen en leg op vochtig sphagnum mos of luchtige potgrond. Het zal vaak lang duren totdat de wetstick wortels en nieuw blad zal ontwikkelen. Maar het is zeker een leuke uitdaging om vanuit een stukje stam een nieuwe plant te stekken. 

Een stekje groeit het best en maakt het snel wortels aan wanneer er voldoende zonlicht is en wanneer het stekje op een plek staat met hoge luchtvochtigheid. Maak bijvoorbeeld een zelfgemaakt kasje door het stekje in een ziplockzakje te zetten. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid rondom het stekje omhoog. Maar te vochtig is ook niet goed voor het stekje, dan is er weer een kans dat het stekje gaat rotten. 

Heb je een stekje bij ons gekocht, dan vraag je je misschien af wat dat netje is wat om het stekje heenzit. Dit is een growcoon, een afbreekbare plug waarin gemakkelijk stekken kunnen worden gekweekt. No worries! De wortels van de plant groeien gewoon door de plug heen en na verloop van tijd zal de plug afbreken in de potgrond. Een super handig product wanneer je op grote schaal planten stekt.

Wil jij aan de slag gaan met het stekken van je planten? Dan is het belangrijk dat je schoon aan de slag gaat. Maak je mes of schaar waar je de plant mee gaat stekken altijd schoon met alcohol om bacteriën te doden. Anders is er kans dat de wond hierdoor gaat rotten. Laat de wond ook altijd een aantal uur indrogen. Leg het stekje een middag of nacht ergens neer en laat drogen door de lucht. Hierdoor kan er alvast een beschermlaagje op de verse wond komen. De kans op rot wordt hierdoor ook kleiner. Zie je dat jouw stekje gaat rotten? Knip dan zo snel mogelijk het rotte stuk weg totdat je geen bruin/zwart meer ziet. Je kunt eventueel stekpoeder of kaneel gebruiken om de rot mee tegen te gaan.

Lieferung & Versand

Die Lieferzeit beträgt 2-4 Werktage.

Leider können wir nicht vorhersehen bzw. beeinflussen, wann genau geliefert wird.

Ab 50,00 € fallen keine zusätzlichen Lieferkosten an!

Wir liefern nach Deutschland, Vereinigtes Königreich, Frankreich, Spanien, Italien und Niederlande.

Ist dies der Fall, wende Dich bitte so schnell wie möglich an unseren Kundenservice unter info@botanicly.com und schilder uns Dein Anliegen!

Ja, wir liefern auch Samstags. Eine Lieferung am Sonntag ist jedoch leider nicht möglich.

Wende Dich bitte umgehend mit Deiner Bestellnummer an unseren Kundenservice und schreibe eine Mail an info@botanicly.com. Wir werden versuchen Dir schnellstmöglich zu helfen.

Meine Bestellung

Sobald Deine Zahlung eingegangen ist und Deine Bestellung bearbeitet wurde, erhältst Du eine Zahlungsbestätigung per E-Mail. Nach ca. 3-4 Tagen sollte Deine Pflanze bei Dir ankommen.

Schreibe uns eine Mail an info@botanicly.com, wir kümmern uns gerne um Dein Anliegen!

Du kannst Deine Bestellung stornieren, so lang sie noch nicht versand wurde. Schreibe uns dazu eine E-Mail an info@botanicly.com bevor die Versandbestätigung bei Dir im Postfach angekommen ist. Gib dazu bitte deine Bestellnummer an. Wenn die Bestellung allerdings schon auf dem Weg ist, können wir nicht mehr stornieren.

Ja, schreibe uns dazu gerne eine Mail mit dem gewünschten Betrag an info@botanicly.com.

Solltest du eine Rechnung benötigen, kannst du uns eine E-Mail an info@botanicly.com schicken.

Rückgabe

Natürlich kannst Du von Deinem Rückgaberecht Gebrauch machen. Hier findest du eine Schritt-für-Schritt Anleitung zur Rückgabe.

Bitte wende dich umgehend mit Deiner Bestellnummer an unseren Kundenservice info@botanicly.com und folge unserem Schritt-für-Schritt Anleitung.

Bezahlung

Wir bieten verschiedene Zahlungsarten an: PayPal, AmazonPay, Kreditkarte und Sofortüberweisung. Angebotene Zahlungsarten werden Dir auch im Checkout angezeigt.

Da scheint leider ein Problem im System aufgetreten zu sein. Schreibe uns bitte eine Mail an info@botanicly.com. Wir werden schon eine Lösung finden!